Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Αδιαφορία ή επίγνωση; Μια απάντηση από τους κατοίκους στο Δήμαρχο Βύρωνα

Ο δήμαρχος Βύρωνα μέμφει τους κατοίκους του Βύρωνα σε πρόσφατη συνέντευξή του (http://news.pathfinder.gr/interviews/chardalias-vd.html) ότι δήθεν ξέχασαν τα περσινά και δεν δείχνουν ενδιαφέρον να προστατεύσουν τον Υμηττό, αφού δεν δείχνουν και τον απαραίτητο ζήλο να συμμετάσχουν στα σεμινάρια πυροπροστασίας και στις ομάδες περιφρούρησης.

Για να δούμε λοιπόν. Πρόκειται όντως για παγερή αδιαφορία ή μήπως για καθαρή επίγνωση του γεγονότος ότι το ζήτημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και εν προκειμένω του δάσους, δεν λύνεται με περιφρούρηση και πυροπροστασία, αφού:

  1. κάθε χρόνο, κάθε μέρα που περνά βλέπει νέες βίλες να ξεπροβάλλουν στις κατά τα άλλα "αναδασωτέες εκτάσεις" και όχι μόνο κανείς να μην κάνει τίποτα γι' αυτό αλλά και να νομιμοποιούνται από το ίδιο το κράτος
  2. βλέπει καθαρά ότι το ίδιο το κράτος δρα εμπρηστικά σχεδιάζοντας να κατασκευάσει στις "αναδασωτέες εκτάσεις" νέους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους και κόμβους
  3. βλέπει επίσης το ίδιο το κράτος να προκρίνει την καταστροφή τόπων με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος προς όφελος βιομηχανικών μονάδων, όπως για παράδειγμα στα Σύβοτα και στην Πέρδικα http://www.perdika.eu/index.html ή να παρανομεί και να καταστέλλει κάθε διαμαρτυρία προκειμένου να εγκαταστήσει ΧΥΤΑ σε παντελώς ακατάλληλες περιοχές όπως στη Λευκίμμη της Κέρκυρας http://xyta-lefkimis.blogspot.com/
  4. βλέπει τα χρήματα που μαζεύτηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού που διέθεσε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την "ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών" της Ηλείας, της Εύβοιας, της Κορίνθου κ.λ.π. είτε να "σαπίζουν" σε λογαριασμούς είτε να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη άλλων αναγκών των δήμων.
  5. βλέπει το δάσος του Καϊάφα να ισοπεδώνεται από τις μπουλντόζες της ανάπτυξης και της προστασίας ισοπεδώνοντας μαζί κάθε ελπίδα φυσικής αναγέννησής του http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=97644672. Το μέλλον μάλιστα αυτού του τόσο όμορφου και κρίσιμου για το οικοσύστημα της περιοχής δάσους είναι από καιρό προδιαγεγραμμένο (βλέπε αυτοκινητόδρομους που σχεδιάζει ο συνήθης ύποπτος το Υ...ΧΩΔΕ αλλά και άλλα αναπτυξιακά, τουριστικά σχέδια στην περιοχή).
  6. στον ίδιο τον "Εθνικό Δρυμό" της Πάρνηθας οι εξαγγελίες περί αναδάσωσης ηχούν σαν κακόκουστο αλλά δυστυχώς τραγικό αστείο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_04/04/2008_1287327 αφού ακόμα και η μισή δουλειά γίνεται ύποπτα πρόχειρα http://www.greektechforum.com/forums/showthread.php?t=15121.
  7. οι πιστώσεις για δαπάνες μίσθωσης εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης περικόπτονται κατά 25% http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=30.06.2008,id=79386944 εν μέσω θέρους και άρα "αντιπυρικής περιόδου" (sic).
  8. όλοι οι ελεύθεροι χώροι που έχουν απομείνει για τον πολύπαθο λαό της Αττικής (Ελαιώνας, Βίλα Ζωγράφου, Άλσος Παγκρατίου, πάρκο Γουδή, παρκάκι Διοχάρους, - ας μην ξεχνάμε και τα δικά μας υπόγεια και υπέργεια πάρκιν - αποτελούν κόκκινο πανί για τις κάθε είδους "αναπτυξιακές" δραστηριότητες του κράτους, των δήμων και των συνεταίρων τους (βλέπε ΣΔΙΤ).


Και για να μην μακρυγορούμε. Ο Υμηττός δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι", όπως θέλουν κάποιοι να τον παρουσιάζουν για να τον "περιφράξουν". Ο Υμηττός όμως είναι πράγματι στο στόχαστρο των κάθε είδους καταπατητών, αναθεωρητών, κατασκευαστών και άλλων "προστατών" του περιβάλλοντος. Το ξέρουμε πολύ καλά. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ότι η προστασία του δεν μπορεί παρά να είναι στα χέρια των κατοίκων και όχι στα χέρια των διαφόρων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που ονομάζονται "Φορείς Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων" ή "Δρυμών", που, με πρόσχημα την "προστασία", μετατρέπουν το δάσος σε περιχαρακωμένο μουσείο, τη βόλτα και αναψυχή μέσα σε αυτό σε επίσκεψη κατόπιν αντιτίμου, τις προστατευόμενες περιοχές σε "αντικείμενα" προς προβολή και εκμετάλλευση με στόχο την πρόσοδο από αυτά και τελικά την ίδια τη φύση και ζωτικό χώρο όλων μας σε επιχείρηση. Είδαμε άλλωστε πόσο καλά προστάτεψαν οι Φορείς αυτοί τα "αντικείμενα προστασίας" τους στις περσινές πυρκαγιές !!!


Κύριε Δήμαρχε,

Δεν είναι η "πίεση από τα προβλήματα της καθημερινότητας".

Δεν είναι ο "οικογενειακός προγραμματισμός" και οι "οικογενειακές υποχρεώσεις" που μας κρατούν μακριά από τη δράση.

Η αφύπνισή μας δεν είναι καθόλου "θεωρητική". Αντίθετα είναι ιδιαίτερα ενεργητική και πρακτική.

ΑΠΛΩΣ

  • Το ζήτημα για μας δεν είναι η "περιφρούρηση του δάσους". Είναι η περιφρούρηση της ζωής μας από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα.
  • Ο Υμηττός θα προστατευτεί μόνο όταν εκλείψουν οι αιτίες που τον απειλούν! Και αυτές δεν είναι οι κάτοικοι που τον χαίρονται ελεύθερα. Γι' αυτό και η ενοχή και η ανοχή μας είναι και θα είναι μηδενική!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΕΚΡΟ από ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στα Πυρηναία, ΝΕΚΡΟΙ από ΧΙΟΝΙΑ και στη Γερμανία - άλλοι 6 με υποθερμία!...
ΧΙΟΝΙΣΕ επίσης στην Καλιφόρνια, την Κίνα κ.α.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2091625/Avalanche-in-Pyrenees-kills-British-couple.html
http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,565678,00.html
http://www.mymother%20lode.com/%20News/article/%20kvml/1216079663
Ενώ η ΝΑΣΑ από την Πρωτομαγιά ανήγγειλε με καθυστέρηση ότι εισήλθαμε σε φάση ψύξης...
(http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=1801)

Αμέσως μετά την Ινδία, και η Ρωσία πιο έντονα κατά των λαμογιών της "υπερθέρμανσης", όπως ο πάμπλουτος, πολυβραβευμένος ραδιενεργός γενοκτόνος Γκορ.

http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Facts&ContentRecord_id=09df614e-802a-23ad-46c9-8a90fcb5569a
http://www.hindu.com/2008/07/10/stories/2008071055521000.htm
Εκδηλώθηκε ρήγμα στην Ένωση Φυσικών τής Δολαρίας κατά της τρομολαγνείας των υπερθερμασμένων!
http://www.aps.org/units/fps/newsletters/200807/editor.cfm
Να κι άλλος ένας που βρήκε το ΘΑΡΡΟΣ να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος επί χρόνια υποστηρίζοντας τη συλλογική ενοχοποίησή μας για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα:
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24036736-7583,00.html
Κι ένας που ομολογεί πώς μαγείρευαν καιρικά δεδομένα, από αυτά που χρησιμοποιούνται εναντίον μας:
http://wattsupwiththat.wordpress.com/2008/07/17/fabricating-temperatures-on-the-dew-line.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την αποσιώπηση σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει με το κλίμα και ποια είναι η δοκιμασμένη προσαρμογή
, εδώ
και εδώ: http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk.

Ανώνυμος είπε...

Και πιο πρόσφατο δείγμα: Η ανικανότητα (ή μήπως έλλειψη βούλησης;) στο μεγαλείο της.
Οι κύριοι ..... τίποτα.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=89707216

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση