Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ 9/7 ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


Από την Επιτροπή Ηλιούπολης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό:


ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ


Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εξακολουθεί να αποκρύπτει τα αναλυτικά σχέδια για την επέκταση της Αττικής Οδού στον Υμηττό προς νότο, πάνω από την Καισαριανή, τον Βύρωνα, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, μέχρι τη Γλυφάδα, το Ελληνικό και τη παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος. Επίσης σκόπιμα υποβαθμίζει τις επιπτώσεις στο βουνό από τη κατασκεύη ανισόπεδων κόμβων και άλλων τεχνικών έργων, καθώς και τις επιπτώσεις στους γειτονικούς Δήμους από την διερχόμενη υπερτοπική κυκλοφορία οχημάτων. Ακόμη, αποκρύπτει τις σοβαρότατες επιπτώσεις για την Ανατολική πλευρά του Υμηττού που θα έχει η προγραμματισμένη επιφανειακή διέλευση χιλιάδων οχημάτων και η αναπόφευκτη αλλαγή χρήσεων γης που θα επιφέρει.

Το περασμένο καλοκαίρι κάηκε η περιοχή που προβλέπεται να γίνει ο κόμβος του Σακέττα. Πριν λίγες ημέρες, ο Υμηττός έγινε στόχος εμπρηστών-καταπατητών-οικοπεδοφάγων στη περιοχή Γλυκών Νερών – Παιανίας. Επακόλουθο των εμπρησμών και της κατασκεύης νέων αυτοκινητόδρομων θα είναι η ένταση των οικιστικών πιέσεων, η διόγκωση της αυθαίρετης δόμησης, η καταστροφή εκτεταμένων δασικών εκτάσεων, η συρίκνωση του δημόσιου-ελεύθερου χώρου.

Οι κάτοικοι των Δήμων που περιβάλλουν τον Υμηττό, δεν θα ανεχθούν την σημερινή κατάσταση, την υποκρισία κάποιων «αρμοδίων» της κεντρικής και τοπικής εξουσίας. Στο όνομα της «ανάπτυξης», υποβαθμίζουν τη ζωή μας, την υγεία μας και την καθημερινότητά μας.
Είμαστε αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης και όσων τα υποστηρίζουν για την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό. Ό,τι δεν κατάφεραν να πετύχουν με την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, επιδιώκεται τώρα να γίνει με τον de facto αποχαρακτηρισμό δασικών χώρων μέσω εμπρησμών.

Είμαστε αντίθετοι στις συμβιβαστικές-«ρεαλιστικές» προτάσεις της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων Ηλιούπολης. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν λύνεται με τις λογικές που το δημιούργησαν, δηλαδή με την πριμοδότηση της χρήσης του Ι.Χ αντί της ουσιαστικής προώθησης των δημόσιων μαζικών μέσων μεταφοράς.


Μόνη λύση είναι ο δρόμος της αγωνιστικής συσπείρωσης των κατοίκων της Ηλιούπολης και των όμορων Δήμων στην κατεύθυνση της ανατροπής των σχεδίων που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ,ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ,
ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ,ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ«ΟΔΟΠΟΡΙΚΟ στον ΥΜΗΤΤΟ»(Μάϊος 2007)
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 8.00μμ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Παιδική Χαρά)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση