Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση της ΛΑΚ Καισαριανής για την πρόσφατη φωτιά στο δάσος


ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ!



Παρασκευή 18 Ιουλίου 15 στρέμματα πεύκα γίνονται στάχτη στο Άλσος της Καισαριανής. Τα περισσότερα ήταν μικρά δέντρα. Οι παλιότεροι θυμούνται κι άλλη φωτιά, πριν 30 χρόνια. Τότε είχε γίνει, τουλάχιστον, αναδάσωση.
Τα αρπακτικά του κέρδους, όμως, είναι απτόητα. Δεν τους ενδιαφέρει που η Καισαριανή έχει γίνει ένας σωρός από τσιμέντο, που από γειτονιά με ανθρωπιά κατάντησε ένα μάτσο κλουβιά -πολυτελείς κατοικίες τις λένε!- και δεν έχει τόπο να παίξουν τα παιδιά, να περπατήσει ο κόσμος, να γνωρίσει το γείτονά του, να αναπνεύσει.
Αυτά είναι ψιλά γράμματα, συναισθηματισμοί χωρίς νόημα στη βάρβαρη εποχή μας που μόνο το κέρδος μετράει και όλα υποτάσσονται σε αυτό.
Ε λοιπόν όχι! Εδώ πρόκειται για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας και αυτές δε θα τις θυσιάσουμε στο βωμό των κάθε λογής συμφερόντων που γλυκοκοιτάζουν κάθε ελεύθερο χώρο στο Λεκανοπέδιο και μαζί και το Άλσος της Καισαριανής, το Σκοπευτήριο, τον Άη Γιάννη…
Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και τα περίφημα σχέδια του Υ(ΠΕ)ΧΩΔΕ για τους νέους αυτοκινητόδρομους που θα επιβαρύνουν την Καισαριανή με ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με την αποσυμφόρηση που επικαλείται ο Σουφλιάς. Και για τα οποία η λύση δεν είναι ακόμα περισσότεροι δρόμοι, έστω και υπόγειοι, γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι δρόμοι φέρνουν κι άλλα αυτοκίνητα, χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ζωής μας.
Όλα αυτά, είτε προσχεδιασμένα είτε όχι, έχουν την ίδια κινητήρια δύναμη: το κέρδος! Των μεγάλων και μικρών εργολάβων, των ίδιων και των ίδιων που κερδίζουν σε βάρος μας από το τσιμέντο, τους δρόμους αλλά και το ασφαλιστικό και την ακρίβεια!
Απέναντι σε αυτά, εμείς οι κάτοικοι της Καισαριανής, μαζί με τους κατοίκους των γύρω περιοχών και όλης της Αττικής, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι! Να υψώσουμε τη φωνή της οργής και της αγανάκτησής μας και να αντισταθούμε όσο πιο οργανωμένα και μαζικά μπορούμε. Να συσπειρωθούμε γύρω από τις τοπικές κινήσεις που ήδη υπάρχουν και προσπαθούν να αντισταθούν, να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά στα κελεύσματα των τάχα μου κοινωνικά ευαίσθητων της κεντρικής ή της τοπικής εξουσίας.
Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Μόνο αν η αντίστασή μας είναι μαζική μπορεί να έχει αποτελέσματα. Έτσι μπορούμε πραγματικά να περιφρουρήσουμε το λιγοστό πράσινο που μας απέμεινε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη γειτονιά μας, για την πόλη μας.



ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΥΒΙΚΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ!


ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
21-7-2008 lak_kaisarianis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση