Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Μητροπολιτικό "Πάρκο" του Γουδή. "Μπουκίτσες" ή "μπακλαβάς", πάντως ΤΡΩΓΕΤΑΙ

Τι κι αν είναι χαρακτηρισμένο "Πάρκο".


Πριν μερικές μέρες υπερψηφίστηκε στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την ίδρυση Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας (!) τσιμεντοποίησης 28.000 τ.μ. στο Γουδή. Η κυβέρνηση μάλιστα ψήφισε το νομοσχέδιο την ίδια στιγμή που ισχύει η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Β' Ζώνη Υμηττού.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15414&m=A45&aa=1 , που χαρακτηρίζει το "πάρκο" μπακλαβά:

Με τον Νόμο 732 του 1977 και με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας (Ν. 1515/85), με βάση μελέτη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, η έκταση οριοθετήθηκε ως Μητροπολιτικό Πάρκο. Προβλεπόταν έκταση 965 στρεμμάτων για υψηλό πράσινο και 4.500 στρέμματα ως χώρος με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με πράσινο. Αντ' αυτού, ιδού πώς «τρώγεται σιγά σιγά» τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την περιγραφή της κυρίας Βαφείδη: «Το γήπεδο μπάντμιντον κατασκευάστηκε σαν λυόμενη και προσωρινή ολυμπιακή εγκατάσταση και στη συνέχεια ψηφίζεται ο Νόμος 3342/2005 που την κάνει μόνιμη και παραχωρεί 20 στρέμματα περιβάλλοντος χώρου γύρω από το γήπεδο για υποστηρικτικές εγκαταστάσεις. Αλλα 10 στρέμματα παραχωρήθηκαν στον Σύλλογο Ελπίδα για να γίνει το νοσοκομείο, άλλα 14 παραχωρήθηκαν πριν από 1,5 μήνα στον Δήμο Αθηναίων από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για να γίνει μονάδα απεξάρτησης, πίσω από το Νοσοκομείο Σωτηρία, με βάση τον νόμο για συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού φορέα σε συνδυασμό με τον νόμο του υπουργείου Υγείας που βάζει ιδιώτες στη διαδικασία μονάδων απεξάρτησης. Υπολογίστε ότι έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση 50 στρέμματα στον Δήμο Ζωγράφου και λειτουργούν ήδη δύο εμπορευματοποιημένοι χώροι ψυχαγωγίας και εστίασης, όπως και γύρω στα 400 στρέμματα στον Δήμο Αθηναίων για το φυτώριό του».


Η Καθημερινή προτιμά τις "μπουκίτσες" στο άρθρο της http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_20/06/2008_274637, στο οποίο τονίζεται ότι στην ουσία αποσπάται οριστικά ο χώρος από το υπόλοιπο πάρκο Γουδή.


Είτε μπουκίτσες, λοιπόν, είτε μπακλαβάς το "πάρκο" στου Γουδή τρώγεται σιγά σιγά αλλά σταθερά. Τι κι αν υπήρχαν νόμοι, ρυθμιστικά σχέδια και άλλες τέτοιες ρυθμίσεις. Οι νόμοι υπάρχουν για να αλλάζουν από αυτούς από τους οποίους φτιάχνονται. Αυτά προς γνώσιν όλων μας για τα κάθε είδους "πάρκα" που φτιάχνονται ή θα φτιαχτούν για τη δήθεν προστασία των ελεύθερων χώρων.


*Για το θέμα εκτός από τις συνεχείς κινητοποιήσεις και αντιδράσεις των κατοίκων αντέδρασε και η WWF η οποία χθες έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους Προκόπη Παυλόπουλο, Υπουργό Εσωτερικών, Γεώργιο Σουφλιά, Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γεώργιο Αλογοσκούφη, Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Λιάπη, Υπουργό Πολιτισμού και Παναγιώτη Χηνοφώτη, Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης. Ολόκληρη η επιστολή στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://saveileia2.blogspot.com/2008/07/oxi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση