Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Προβιβάζεται σε "Αστικό Πάρκο" ο Υμηττός. (Πάει και το "Εθνικό Πάρκο")

Κάτι σαν το Πεδίο του Άρεως ας πούμε;

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από το Υ....ΔΕ, παρά να δικαιώσει την ονομασία που από καιρό του έχουμε δώσει. Διέρρευσε λοιπόν στον τύπο το νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα αντικαταστήσει το Π.Δ.31.8.78.

Από όλα έχει το έμπλεο από περιβαλλοντική ευαισθησία και χωροταξική επιστημοσύνη νέο τερατούργημα: αλλαγές χρήσεων γης, νέους αυτοκινητόδρομους (βέβαια), νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, νομιμοποιήσεις νεκροταφείων, "κοινωφελείς εγκαταστάσεις", νομιμοποιήσεις υφιστάμενων εγκαταστάσεων, νέα και παλιά "πάρκα" κεραιών, θεματικά πάρκα (;), βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα λοιπά γνωστά σε όλους μας πια παραθυράκια (έως μπαλκονόπορτες).

Το σπουδαιότερο όμως είναι η εκπληκτικής εμπνεύσεως κατάτμησή του σε εννέα (9)! "Ζώνες Προστασίας". Έτσι, όπως ακριβώς και με το Πάρκο (λέμε τώρα) του Γουδή που, κομμένο σαν μπακλαβάς σε μπουκίτσες, τρώγεται λίγο-λίγο για να μην βαρυστομαχιάσουν οι ενδιαφερόμενοι καταπατητές και καταχραστές της ζωής μας.

Έτσι λοιπόν, "προστατεύεται" επιτέλους ο Υμηττός, αφού "μπαίνει τάξη στο χάος" και αφού πραγματικά, για ποιο λόγο να βάλουν πια φωτιά οι εμπρηστές; Το έργο ανατέθηκε σε ανώτερα κλιμάκια.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν οι κάθε είδους λαθρόχειρες αγύρτες που εποφθαλμιούν την ανάσα μας και τη ζωή μας ότι οι καιροί που οι πολίτες και κάτοικοι αυτής της χώρας εκχωρούσαν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη ζωή -και μάλιστα στην καλή ζωή - πέρασε ανεπιστρεπτί. Θα'μαστε μπροστά τους σε κάθε σχεδιαζόμενη επίθεσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση