Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Οι δρόμοι της ..... ανάπτυξης της εκκλησιαστικής περιουσίας περνούν από τον Υμηττό

Από το Βήμα της 3-5-09 (κλικ για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ)

Διαθέτουμε χιλιάδες στρέμματα γης

«Μελετούμε τις ανακοινώσεις του
υπουργείου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος καθώς στις περιοχές αυτές
διαθέτουμε μεγάλες εκτάσεις» δηλώνει στο «Βήμα» ο γενικός διευθυντής των
Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.Αντώνης Ζαμπέλης.
Οπως προσθέτει ο κ. Ζαμπέλης«μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί επισήμως για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για ένα μεγάλο κομμάτι της ακίνητης περιουσίας διαθέτει η Εκκλησία στην Αττική και το οποίο έχει εγγραφεί στο
κτηματολόγιο.

Στόχος μας είναι μέσα από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο αλλά και την
κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων να αναπτυχθούν αυτές οι εκτάσεις ώστε να μπορέσει η Εκκλησία να αναπτύξει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο.

Διαθέτουμε χιλιάδες στρέμματα γης τα οποία δεν μπορούν να αφεθούν στο έλεος και στην τύχη τους. Εχουν σημειωθεί πολλές καταπατήσεις της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας η οποία έχει συρρικνωθεί με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το φαινόμενο να συνεχίζεται».

Ακόμα:

Τα δασικά κτήματα

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι εκτάσεις που διαθέτει σε αυτές τις περιοχές η Εκκλησία είναι χαρακτηρισμένες δασικές ή ημιδασικές. Επί πολλές δεκαετίες προσπαθεί να τις αξιοποιήσει, αλλά συναντά σθεναρή αντίδραση καθώς αποτελούν έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στο εσωτερικό της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας είναι κατ΄ αρχήν η καταβολή αποζημιώσεων από το κράτος για τις εκτάσεις στις οποίες θα κατασκευαστούν δρόμοι και πάρκα, και κυρίως η οικονομική ανάπτυξη όσων εκτάσεων εντάσσονται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση