Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Εντυπωσιακά ακροβατικά πάνω από τον Υμηττό και το Βύρωνα.

Το έργο λεηλασίας του Υμηττού και ακραίας υποβάθμισης της γειτονιάς μας δεν ..."έχει ωριμάσει" ακόμα για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, κατά την άποψη του δημάρχου Βύρωνα.....

Εντυπωσιακή άποψη, αν αναλογιστεί κανείς τα διάφορα gallop που έχει στήσει ο δήμος ή ακόμα και ο ΣΠ(Α)Υ, στον οποίο (ξανα)προεδρεύει ο δήμαρχος, και απευθύνονται στους κατοίκους και δημότες του Βύρωνα και όχι μόνο!

Εντυπωσιακή άποψη, επειδή καθώς φαίνεται δεν έχει πληροφορηθεί ο - κατά τα άλλα καθ'όλα πληροφορημένος - δήμος για το γεγονός ότι τα τεύχη δημοπράτησης των νέων αυτοκινητόδρομων βρίσκονται ήδη στα σκαριά. Και μιλάμε για "ωρίμανση"; Από την άλλη όμως ο δήμος έχει βέβαιες πληροφορίες και διαφημίζει το Μετρό που ΘΑ έρθει στο Βύρωνα σε καμιά 30αριά χρόνια! Αυτό κι αν είναι "ωρίμανση"!


Εντυπωσιακή άποψη για όποιον πιστεύει ότι η δημοκρατία βρίσκεται και μέσα στα δημοτικά συμβούλια και δεν κρύβεται πίσω από στημένα, μηδαμινής πολιτικής, ηθικής και επιστημονικής αξίας "gallop" και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Οι επιλογές μας καθορίζουν και το μέλλον μας. Αυτό είναι γνωστό.

Η επιλογή να μην μιλάς, να μην ακούς και να μην βλέπεις είναι κι αυτή μια επιλογή ανάμεσα σε τόσες άλλες...

Η επιλογή να αναλαμβάνεις με αυτόν τον τρόπο τις ευθύνες σου, επίσης.

Η επιλογή να "κάνεις γαργάρα" (συγνώμη γι άλλη μια φορά για την έκφραση, αλλά, ως γνωστόν, είναι δανεική και επιστρεφόμενη) την πλήρη και χωρίς επιστροφή καταστροφή και υποβάθμιση ενός ολόκληρου βουνού και δήμου είναι κι αυτή μια επιλογή.

Η Ιστορία γράφει και οι άνθρωποι και καταλαβαίνουν και θυμούνται.

Ευτυχώς, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θεωρούμε το ζήτημα της λεηλασίας του Υμηττού όχι μόνο ώριμο αλλά και φλέγον. Δεν περιμένουμε λοιπόν να "ωριμάσει" και να μας φορτωθεί στις ζωές μας, ούτε βέβαια ακροβατούμε ανάμεσα στη λογική και το παράλογο, την "οικολογική ευαισθησία" και τον δήθεν "πολιτικό ρεαλισμό", την δημοκρατία και τη δημαγωγία, αλλά παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Αλήθεια, πότε ακριβώς θα ωριμάσει το έγκλημα;

Εμείς, πάντως, ωριμάζουμε (χωρίς εισαγωγικά) κάθε μέρα στους δρόμους και στις πλατείες κάθε γειτονιάς μαζί με τους κατοίκους παλεύοντας ενάντια στα σχεδιαζόμενα εγκλήματα στις γειτονιές μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση