Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Οι απορίες του δημάρχου


Βρήκαμε, αν και καθυστερημένα ομολογουμένως, τις ...απόψεις του δημάρχου Βύρωνα και προέδρου του ΣΠ(Α)Υ τόσο για το προεδρικό διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού όσο και για τους σχεδιαζόμενους υπερδρόμους, κόμβους και σήραγγες στον Υμηττό και, κυρίως, στου Σακέτα.

Βέβαια δεν θα τις ονομάζαμε ακριβώς "απόψεις" αλλά μάλλον "απορίες", τις οποίες ξεδιπλώνει στην εφημερίδα freesunday της 22-2-09. Εκεί αναφέρει την καταρχήν ευαρέσκειά του για τους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, αφού σε ό,τι αφορά τον Βύρωνα και τον Καρέα αυτοί θα είναι υπογειοποιημένοι.

Παρόλα αυτά, όπως κι ο ίδιος αναφέρει, δυσκολεύεται να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει "κόμβος", όπως επίσης τι σημαίνει "περιαστικό πάρκο".

Για το μεν πρώτο προθυμοποιούμαστε να τον βοηθήσουμε και να του προσφέρουμε δωρεάν dvd με ολόκληρη την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και περιγραφή του εν λόγω έργου, καθώς και πλήθος φωτογραφιών ανάλογων (αν υπάρχουν ανάλογοι κόμβοι στην Αττική και την Ελλάδα ολόκληρη) κόμβων της Αττικής Οδού.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο καταλαβαίνουμε την απορία του, αφού, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν φορείς διαχείρισης περιαστικών πάρκων κι αυτό περιπλέκει κάπως τα πράγματα.
Από το ρεπορτάζ δημιουργούνται όμως κι άλλες απορίες:

1. Τι ακριβώς εννοεί ο δήμαρχος με τη φράση: "Το κάθε μέλος του ΣΠΑΥ θα μελετήσει το Π.Δ. και θα πάρει τη δική του θέση ανάλογα με τις πραγματικές του ανάγκες";

2. Ο ΣΠ(Α)Υ είναι ή δεν είναι ενιαίος φορέας προστασίας του Υμηττού;

3. Κι αν δεν είναι και ο κάθε δήμος αποφασίζει κατά το συμφέρον του, τότε γιατί υπάρχει;

4. Ο ίδιος ως πρόεδρος του ΣΠ(Α)Υ πώς αισθάνεται που ο Υμηττός χαρακώνεται, σκάβεται, αφανίζεται, τσιμεντώνεται και λεηλατείται απ' άκρη σ' άκρη;

5. Το πιο ουσιώδες μέρος του νέου προεδρικού διατάγματος λεηλασίας του Υμηττού είναι αυτό που αφορά τα νεκροταφεία;

6. Το μόνο πρόβλημα από τη λειτουργία του διώροφου υπερκόμβου Σακέτα μέσα στο αισθητικό δάσος Καισαριανής είναι αν θα υπάρχουν ή όχι εμπορικές δράσεις γύρω από αυτόν;
7. Η νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών δεν αποτελεί αυτή καθεαυτή "παραθυράκι" για μελλοντικές αυθαιρεσίες;


Από την εκκωφαντική σιωπή του δημάρχου Βύρωνα και προέδρου του ΣΠ(Α)Υ μας δημιουργούνται τόσες και τόσες απορίες, που στην ουσία τους είναι τελικά καθαρά ρητορικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση