Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Δίψα για ενημέρωση - Ανταπόκριση από τη χθεσινή ανοιχτή συζήτηση - ενημέρωση στον Καρέα



Πραγματοποιήθηκε χτες, Κυριακή 29/3, στο Αστικό Κέντρο Καρέα ενημέρωση - ανοιχτή συζήτηση των κατοίκων σχετικά με τα σχέδια του Υ(ΠΕΧΩ)ΔΕ για τον Υμηττό και τη γειτονιά μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 50 κάτοικοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κόνσουλας και Σταύρος Τζιορτζιώτης, μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα για τη διάσωση του Υμηττού, καθώς και κάτοικοι άλλων θιγόμενων περιοχών (Υμηττός, Ηλιούπολη, νότια Αθήνα).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο κύρια και αλληλένδετα σημεία που αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα: το σχεδιαζόμενο νέο Προεδρικό Διάταγμα "προστασίας" - λεηλασίας του Υμηττού και τους νέους αυτοκινητόδρομους που σχεδιάζεται να τον διατρέχουν, να τον διαπερνούν και, τελικά, να τον εμπορευματοποιήσουν, να τον αλώσουν και να τον καταστρέψουν.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή κατά την παρουσίαση των σχεδιαζόμενων έργων και κυρίως σε αυτό που αφορά τη γειτονιά μας: τον υπερκόμβο Σακέτα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις - ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Τζιορτζιώτη και κ. Κόνσουλα.

Αυτό που η χθεσινή συζήτηση κατέδειξε με σαφήνεια είναι ότι στον δήμο μας οι δημότες διψούν για πληροφόρηση και γνώση των όσων πρόκειται να συμβούν στη γειτονιά τους και θα επηρεάσουν άμεσα και καίρια την ποιότητα της ζωής τους. Πληροφόρηση που στερούνται από τους θεσμικούς φορείς. Και παρόλο που η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα διαθέτει μικρές δυνάμεις θα συνεχίσει να ενημερώνει όσο πιο πλατιά, βαθιά και υπεύθυνα μπορεί τους κατοίκους του Καρέα. Η χθεσινή συνάντηση ήταν η αρχή. Ελπιδοφόρα και δυναμική.

Ευχαριστούμε όσους αφιέρωσαν το κυριακάτικο απόγευμά τους στη συνάντηση ανθρώπων και απόψεων για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.


Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα


Υ.Γ. ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΟΥΙΖΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/4 ΣΤΙΣ 7.00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση