Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

«Ο Υμηττός δεν παζαρεύεται»: Σημερινό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων


«Ο Υμηττός δεν παζαρεύεται»


«Δεν παζαρεύουμε τον Υμηττό και την πόλη μας. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τις ζωές μας».


Με αυτό το σύνθημα, πρωτοβουλίες κατοίκων της νοτιοανατολικής Αθήνας και περιοχών του Υμηττού συντονίζουν τη δράση τους, κατά του νέου Π.Δ. «λεηλασίας του Υμηττού» και των αυτοκινητοδρόμων που σχεδιάζονται στην περιοχή.
«Το ΥΠΕΧΩΔΕ ανατρέπει κάθε έννοια προστασίας του βουνού. Κατακερματίζει τον Υμηττό σε 8 ζώνες και υποζώνες που ανοίγουν την πόρτα για νέες νόμιμες, παράνομες, νομιμοφανείς, "κοινωφελείς", δημοτικές και "ηθικές" χρήσεις. Ακόμα και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υπουργείου παραδέχεται ότι οι επιπτώσεις στο πράσινο θα είναι μόνιμες, ιδιαιτέρως σημαντικές και μη αναστρέψιμες», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και ζητούν την ενεργοποίηση των κατοίκων για τη διάσωση του Υμηττού «από κάθε είδους κατασκευαστικά συμφέροντα».

Σ' αυτό το πλαίσιο:

* Η Πρωτοβουλία κατοίκων «Στα Νότια» διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή 29/3 στις 11 π.μ. στο δημοτικό θέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη».

* Η Πρωτοβουλία κατοίκων Καρέα διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 29/3 στις 6 μ.μ. στο Αστικό Κέντρο Καρέα.

* Οι πρωτοβουλίες-κινήσεις που έχουν συσταθεί σε Βύρωνα, Υμηττό, Καισαριανή, Καρέα, Γλυφάδα, Ελληνικό και Τερψιθέα καλούν σε συνέλευση την Κυριακή 5/4 στις 7 μ.μ. στον δημοτικό κινηματογράφο Βύρωνα «Λουίζα».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/03/2009



το ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση