Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ, 27/6




Καρέας,
27 Ιουνίου 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ

Όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την οργή μας και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους συνεχόμενους και επαναλαμβανόμενους εμπρησμούς του Υμηττού.
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την πλήρη αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε προσπάθειες περαιτέρω υποβάθμισης του βουνού και του δάσους είτε αυτές αφορούν νέους δρόμους (υπογειοποιημένους ή μη) και κόμβους στο βουνό είτε αφορούν άλλες οικιστικές ή δήθεν κοινωφελείς ή και επιχειρηματικές δραστηριότητες και επεκτάσεις.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το δάσος και το βουνό ως δημόσιο αγαθό, ελεύθερο από οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση. Ελεύθερη πρόσβαση για την αναψυχή των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων από τον Υμηττό και την απόδοσή του στους κατοίκους της Αθήνας και της Αττικής και την προστασία του από οποιαδήποτε συμφέροντα τον διεκδικούν. ΄Αμεση και συστηματική αποκατάσταση των καμένων περιοχών του Υμηττού.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τη συνεχή μας επαγρύπνηση στα θέματα που αφορούν τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, τα δάση, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

Συμμετέχοντες &
Επιτροπές και Πρωτοβουλίες Κατοίκων της Αττικής




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

20 άτομα ε?? Μπράβο!!! Τρομερή απείχηση! Τα νεύρα των συμπολιτών σας πάντως καταφέρατε να τα σπάσετε!

Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε και γείτονα,
Λυπούμαστε ειλικρινά που μια κινητοποίηση για τον Υμηττό που έχει μπει στο στόχαστρο πολλών και διαφορετικών συμφερόντων δεν βρήκε απήχηση, τουλάχιστον σε σένα, αλλά σου "έσπασε τα νεύρα". Βλέπεις, σε πολλούς από μας τα "νεύρα μας τα σπάνε" όσοι επιβουλεύονται τον αέρα που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ανώνυμε φίλε. Έχεις δίκιο να παραπονιέσαι. Κατά τη γνώμη μου οι νικήσεις πολιτών που δρουν για να κερδίσουν δικαιώματα πολιτών, οφείλουν να δρουν με τρόπο «φιλικό προς τον πολίτη». Ουσιαστικά είναι σαν να φάσκουμε και αντιφάσκουμε. Δρούμε για το καλό των πολιτών με τρόπο που φαίνεται ότι δεν προσπαθούμε να μπούμε στη θέση του. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στον τρόπο δράσης και να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, (αν πηγαίναμε από δευτερεύοντες δρόμους, πιστεύω πιο πολλοί πολίτες θα μας άκουγαν και δεν θα σπάγαμε τα νεύρα αρκετών συμπολιτών μας). Προσπαθούμε να τους φέρουμε κοντά μας και καταφέρνουμε το αντίθετο.
Κάθε κίνηση μετράει. Αργά σταθερά και μελετημένα βήματα.
Πάντως λυπάμαι γιατί είδες μόνο στραβά φίλε μου. Ναι 20 άτομα! Στην εποχή του καναπέ με μια τόσο στενή ανακοίνωση Τετάρτη φωτιά και Παρασκευή συνάντηση και πολλοί ήμασταν. Εύχομαι και πιστεύω οι 20 να γίνουν 50…100 …200!!!
Δεν μας είπες όμως επί της ουσίας την άποψή σου…

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Χαρούλα,καταρχήν δεν πιστεύουμε ότι σπάσαμε τα νεύρα κανενός συμπολίτη μας που αγωνιά για την τύχη του δάσους και του βουνού. Αν σπάσαμε τα νεύρα κάποιου, πρόκειται προφανώς για κάποιον που δεν του άρεσε το γεγονός ότι οι κάτοικοι αυθόρμητα και χωρίς κανένα καπέλωμα αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να μην απευθυνθούν σε κανέναν πολιτικό διαμεσολαβητή ή χορηγό που αυτοχρίζεται "ειδικός". Είναι ένας άμεσος και δημοκρατικότατος τρόπος άσκησης πολιτικής και δράσης, που είναι ανοιχτός σε όλους τους κατοίκους. Αισθάνεται άβολα με αυτόν τον τρόπο μόνον όποιος έχει διαφωνία επί της ουσίας και βλέπει μικροβελτιώσεις στην καταστροφή του βουνού που σχεδιάζεται ή όποιος θέλει και αρέσκεται να προτάσσει τους ιθύνοντες και να μπαίνει πίσω από αυτούς. Κατά δεύτερον τι πάει να πει τρόπος φιλικός προς τον πολίτη;; Αν -όπως- λες πηγαίναμε από ενδιάμεσους δρόμους δεν θα σπάγανε τα νεύρα των πολιτών; (πάλι όπως εσύ λες). Αλλά τι νόημα θα είχε μια διαμαρτυρία αν κρυβόταν σε δευτερεύοντες δρόμους αντί να βγει θαρρετά, με το θάρρος που της δίνει η άποψή της, στον κεντρικό δρόμο; Είδες εσύ καμία διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της πορείας (γιατί εμείς ούτε είδαμε ούτε ακούσαμε) πέραν του πρώτου σχολιαστή που κάνει φανερή την απέχθειά του σε κάθε κινητοποίηση (και όχι μόνο σε αυτη) ο οποίος μέτραγε πόσοι είμαστε και μέτρησε και σκοπίμως λάθος. Κι αφού ενοχλήθηκε γιατί δεν ήρθε να μας το πει εκεί; Αλλά πέρα από αυτά, οι τρόποι είναι φιλικοί ή μη ως προς αυτούς που θίγονται από τις κινητοποιήσεις. Και εν προκειμένω θίγονταν αυτοί που καίνε το βουνό, το Υ...ΧΩΔΕ που σχεδιάζει τους νέους δρόμους που θα καταστρέψουν το βουνό, η κυβέρνηση που σχεδιάζει το χωροταξικό που θα καταστρέψει το βουνό και ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ή ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ή ΝΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙ.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα είπε...

το αμέσως προηγούμενο σχόλιο αναρτήθηκε από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΡΕΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση