Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Μεταμόρφωσης του Βύρωνα που κινητοποιούνται για την απομάκρυνση των 4 κεραιών που είναι εγκατεστημένες σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους κοντά στην Πλατεία Τσιρακοπούλου και βρίσκονται ανάμεσα στα σπίτια και σε κοντινή απόσταση από παιδικούς σταθμούς και σχολεία.
Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της αστυνομίας, των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και όσων συνδέονται μαζί τους και στοχοποιήσουν ορισμένους από τους κατοίκους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις που πάντα παρακολουθούν ένστολοι και μη αστυνομικοί.
Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους που δέχονται απειλές και προσπάθειες εκφοβισμού με εξώδικα, προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα, συλλήψεις, απειλές μηνύσεων, τηλεφωνήματα και αστυνομικές «συστάσεις» με εισαγγελική εντολή για μη συμμετοχή σε «παράνομες ενέργειες», όπως χαρακτηρίζονται οι συγκεντρώσεις και τα συνθήματα.
Ανησυχούμε για την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών, αφού από τη Λευκίμη της Κέρκυρας, μέχρι τους Αγ. Αναργύρους οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους στην ποιότητα ζωής και στο περιβάλλον αντιμετωπίζονται με αστυνομική βία και δικαστικές διώξεις.
Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να κινητοποιείται και να διαδηλώνει για να προστατεύσει τα δικαιώματά του, πόσο μάλλον το δικαίωμα στη υγεία του και την υγεία των παιδιών του.
3/6/2008
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση