Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΥΓΧΥΣΗ" ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα σήμερα, τη μέρα της συγκέντρωσης, αντιλήφθηκε την όλη συζήτηση στο Ιndymedia (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=883074) γύρω από το «ποιος διοργανώνει τι» και γι αυτό σήμερα απαντά στη διαδικτυακή και όχι μόνο συζήτηση.
Πράγματι την Πρωτοβουλία τη χαρακτηρίζει και πάθος και ορμή ενάντια στα σχέδια Υ…..ΧΩΔΕ-εργολάβων και όσων απεργάζονται την υποβάθμιση του τρόπου και τόπου ζωής των κατοίκων της Αττικής. Θεωρεί ότι το θέμα των νέων αυτοκινητόδρομων και συνεπώς και της Νέας Περιφερειακής Υμηττού είναι ζήτημα που αφορά καίρια όχι μόνο τους γύρω από τον Υμηττό δήμους αλλά κάθε κάτοικο της Αττικής (και ίσως όχι μόνο). Με αυτό το σκεπτικό και με δεδομένο ότι στην συνάντηση της 2 Ιουνίου συμμετείχαν και συναποφάσισαν κάτοικοι και συλλογικότητες που δεν συμμετέχουν στη Διαδημοτική Επιτροπή κάλεσε μέσω του Indymedia σε μια ουσιαστικά παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να «εξαφανίσουμε» την Διαδημοτική Επιτροπή (άλλωστε σε όλες τις ανακοινώσεις μας στο blog αναφέρουμε τη Διαδημοτική ως διοργανωτή) ούτε να προκαλέσουμε «σύγχυση», αλλά να προσδώσουμε τον συνολικό και καθολικό χαρακτήρα που διέπει μια τέτοια συγκέντρωση, χωρίς να φανεί ότι αποκλείεται με οποιονδήποτε τρόπο κανένας. Και θα λέγαμε ότι επιβεβαιωθήκαμε, αφού σήμερα στη συγκέντρωση όχι μόνο συμμετείχαν άτομα, φορείς και συλλογικότητες που δεν φαίνεται να πλήττονται άμεσα από τα δημοσιευμένα σχέδια του Υ…ΧΩΔΕ – εργολάβων-κατασκευαστών, αλλά και οι θέσεις που εξέφρασαν ήταν σε γενικές γραμμές συνολικά αντίθετες με την όλη φιλοσοφία που τα διέπει.

Σε σχέση με το σε τι εναντιωνόμαστε. Είναι φανερό ότι δεν μπορείς να αποκόψεις την Νέα Περιφερειακή Υμηττού από τους Νέους Αυτοκινητόδρομους Αττικής, εφόσον αποτελεί οργανικό τμήμα τους και στρατηγική οδική – συγκοινωνιακή – οικιστική επιλογή. Το να λες ΟΧΙ στην Περιφερειακή χωρίς να λες ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ που σχεδιάζει το Υ…..ΧΩΔΕ είναι σαν να ξεγελάς αυτούς στους οποίους απευθύνεσαι αλλά και τον ίδιο τον εαυτό σου. Στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί στρουθοκαμηλισμό και στη χειρότερη συνειδητό και ύποπτο αποπροσανατολισμό (όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο κάτοικος που καλείται στην συγκέντρωση). Δηλαδή, δεν θέλουμε Περιφερειακή στον Υμηττό, αλλά θέλουμε νέους δρόμους που θα φάνε και το τελευταίο τ.μ. ελεύθερου χώρου ή θα μας φορτώσουν με επιπλέον ρύπους, με επιπλέον αυτοκίνητα και επιπλέον δάνεια για να εξυπηρετηθούν ξένα προς εμάς συμφέροντα;

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα είναι ξεκάθαρο ότι θέτει το ζήτημα των νέων δρόμων στο συνολικό και πραγματικό τους πλαίσιο και το ζήτημα της Περιφερειακής Υμηττού δεν αποτελεί εξαίρεση. Λέει ΟΧΙ στο μοντέλο «ανάπτυξης» και ζωής που αυτοί προτείνουν και διεκδικεί μια ανθρώπινη πόλη με ανθρώπινους όρους ζωής.

Και ξαναβάζει τον Μπρεχτ να απαντήσει:
….. τι ωφελεί χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη
να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση