Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 18/4/2008

Ή ΟΥΣΙΑ vs ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/4 ο κόσμος ήταν πολύς. Από νωρίς στην πλατεία κάτω από το Δημαρχείο βρίσκονταν κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για την τσιμεντοποίηση της παιδικής χαράς στην οδό Φλέμιγκ, κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για την τσιμεντοποίηση και υποβάθμιση του Καρέα, όπως και αρκετοί αστυνομικοί. Στις 8.30 που θα άρχιζε η συνεδρίαση ήταν όλοι μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων (εκτός από τους αστυνομικούς - αυτοί παρέμειναν στη θέση τους όσο διαρκούσε η συνεδρίαση).

Ο Δήμαρχος, κ. Ν. Χαρδαλιάς, από νωρίς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει το θέμα του Καρέα προβάλοντας το επιχείρημα ότι δεν υποβάλαμε την Αίτησή μας εμπρόθεσμα, δηλαδή 5 μέρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά 2 μέρες πριν αλλά και ότι δεν είναι πρωτοείσακτο.

Δεν γνωρίζουμε αν το θέμα είναι πρωτοείσακτο και η διαδικασία εμπρόθεσμη ή τι ρόλο παίζει αυτό στη λύση των προβλημάτων και στη δημοκρατική λειτουργία των Ο.Τ.Α, αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι τα προβλήματα στον Καρέα είναι ΜΟΝΙΜΑ και ΧΡΟΝΙΑ. Αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι ότι αυτό που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι η ΟΥΣΙΑ και όχι η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, την οποία επικαλείται συνήθως όποιος δεν θέλει να συζητήσει και να ακούσει.

Και επειδή συχνά γίνεται από την πλευρά του δημάρχου η επίκληση των νόμων, των διαδικασιών και των τύπων ευχόμαστε να τηρούνται τα παραπάνω και από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της και να ελέγχουν και τους εργολάβους των έργων εάν τηρούν πιστά τους νόμους και τους τύπους, ούτως ώστε να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων, εφόσον το όλο έργο στη Λεωφόρο Καρέα παρέχει πολλά και ενδιαφέροντα παραδείγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Εν καιρώ οι λεπτομέρειες...και οι διαδικασίες.

Δημοτικού Συμβουλίου συνέχεια τώρα. Τη στιγμή που ετέθη το ζήτημα να συζητηθεί ή όχι το θέμα του Καρέα, έστω και ως έκτακτο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση πάλι για λόγους ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ προκειμένου να μην ακουστεί η φωνή των κατοίκων, που ευτυχώς επειδή είναι δυνατή - έστω και χωρίς μικρόφωνο - ακούστηκε ΔΥΝΑΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ.

Ακούστηκε δυνατά και καθαρά ότι η Τεχνική Υπηρεσία παραδέχτηκε την αποτυχία του έργου.

Ακούστηκε δυνατά και καθαρά ότι δεν μας παραδίδεται ο φάκελος του έργου (ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ).

Ακούστηκε δυνατά και καθαρά ότι το έργο αυτό αν ωφελεί κάποιους (;), πάντως αυτοί δεν είναι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι.

Ακούστηκε δυνατά και καθαρά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις μας σε κάθε επίπεδο.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα' μαστε πάλι εκεί.

Επειδή οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση