Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 18/4/08

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα παραστάθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα, παρόλο που δεν εισακούστηκε, και παρέδωσε στους δημοτικούς συμβούλους την παρακάτω ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΣΗ.


Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Βύρωνα

Τον τελευταίο χρόνο οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι οδηγοί ή επισκέπτες του Καρέα γινόμαστε μάρτυρες μιας "ανάπλασης" της Λεωφόρου Καρέα που έχει οξύνει προβλήματα, έχει δημιουργήσει νέα και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τη μελέτη, το σχεδιασμό, τη σκοπιμότητα, τη λειτουργικότητα και τη νομιμότητα του έργου.

Πολλοί κάτοικοι του Καρέα έχουν από καιρό εκφράσει είτε την αντίθεσή τους είτε τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται στην κεντρική λεωφόρο του Καρέα και σας τα έχουν γνωστοποιήσει. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους οι κάτοικοι έχουν μετέλθει πολλών μέσων για να εκφράσουν τις παραπάνω ανησυχίες τους. Ανάμεσα σε άλλα οι κάτοικοι έχουν προβεί:
  • σε συγκέντρωση υπογραφών
  • σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
  • σε αίτημα πρόσβασης στα έγγραφα του δήμου που αφορούν το έργο
  • σε προτάσεις
  • σε τρεις παραστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο
  • σε επί τόπου αυτοψία των έργων
  • σε εξώδικο διαμαρτυρία προς το Δήμαρχο Βύρωνα
  • σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για κοπές δέντρων

Παρόλα αυτά η φωνή τους εξακολουθεί να μην εισακούεται από τη Δημοτική Αρχή και τις Υπηρεσίες της, οι οποίες ενώ έχουν παραδεχτεί ενώπιον των κατοίκων και του δημοτικού συμβούλου κ. Σταύρου Τζιορτζιώτη, όχι μόνο τα σχεδιαστικά λάθη και τις μελετητικές παραλείψεις αλλά και τη γενικότερη αστοχία του έργου, δεν διέταξαν την αναστολή του, αλλά αντίθετα το έργο συνεχίζεται παρόλο που συσσωρεύει όλο και περισσότερα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα που έχει δημιουργήσει.

Η συμπεριφορά αυτή της Δημοτικής Αρχής του Βύρωνα παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής διαβούλευσης με τους πολίτες, διαφάνειας των έργων και κοινωνικής λογοδοσίας. Είναι λυπηρό για τους κατοίκους και δημότες του Βύρωνα να καλούνται να μάχονται καθημερινά και για τόσο μεγάλο διάστημα για τις παραπάνω έννοιες που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Θα είναι ακόμη λυπηρότερο εάν χρειαστεί να αναδειχθούν οι κάτοικοι σε Κασσάνδρες για να αποδειχτεί το συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον Καρέα.

Με τη σημερινή μας παρουσία στο Δημοτικό σας Συμβούλιο σας καλούμε να πάρετε θέση για όσα συμβαίνουν, να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθείτε στα αιτήματα των κατοίκων και δημοτών που υπηρετείτε για:

  • άμεση αναστολή του έργου έως ότου επανασχεδιαστεί στη βάση των πραγματικών αναγκών τους και
  • άμεση πρόσβασή τους στα δημόσια έγγραφα που αφορούν στο έργο της Λεωφόρου Καρέα, ώστε να έχουν πλήρη γνώση του τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στη γειτονιά τους, όπως και δικαιούνται.


Μετά τιμής

Επιτροπή Κατοίκων του Καρέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση