Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

OXI μόνο ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ αλλά και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στα σχέδια του Υ....(ΧΩ)ΔΕ.


Η ΕΙΔΗΣΗ:Δενδροφύτευση στου Σακέττα από τον ΣΚΑΙ - Κυριακή 30/11/08

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.(;)Υ. διοργανώνουν δενδροφύτευση στις 30 Νοεμβρίου στην περιοχή του Σακέττα. Η δενδροφύτευση είναι η τρίτη στη σειρά από αυτές που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ και θα γίνει στις 10 το πρωί.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=99186.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στα σχέδια του Υ....(ΧΩ)ΔΕ για δρόμους και κόμβους στο βουνό.


Καλή η δενδροφύτευση, ειδικά αν γίνεται με σχέδιο και επιστημονική τεκμηρίωση. Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν αρκεί, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως προπέτασμα παραπλανητικού καπνού αν δεν εντάσσεται και δεν βρίσκεται σε συμφωνία με ένα γενικότερο πλαίσιο προστασίας και αναβάθμισης της ποιότητας τόσο του περιβάλλοντος όσο και της ζωής του ΑΝΘΡΩΠΟΥ ως πολίτη και εργαζόμενου - γιατί τι έννοια έχει το "περιβάλλον" αποκομμένο από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του;

Έτσι λοιπόν κάθε ένδειξη περιβαλλοντικής ή άλλης ευαισθησίας είναι κενή περιεχομένου στο θέμα στου Υμηττού αν δεν θέτει και το ζήτημα των νέων αυτοκινητόδρομων που σχεδιάζει το Υπουργείο Δημοσίων Έργων (η αφαίρεση από τον τίτλο του υπουργείου των λέξεων"περιβάλλοντος" και "χωροταξίας" δεν έγινε από παραδρομή, αφού σε τελική ανάλυση μόνο ενταγμένο σε ένα οργουελικού τύπου λεξιλόγιο θα ήταν Περιβάλλοντος και Χωροταξίας), οι οποίοι εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη αντίληψη περί "ανάπτυξης" και τρόπου ζωής στην πόλη. Μια αντίληψη που θέλει τον άνθρωπο βουβό, ανασφαλή και πειθήνιο καταναλωτή και χρήστη υπηρεσιών που τα ιδιωτικά συμφέροντα τους προσφέρουν ή δεν τους προσφέρουν (βλέπε τον έτερο πυλώνα αυτής της ανάπτυξης, τις Τράπεζες). Αντίληψη που αντιμετωπίζει κάθε ελεύθερο χώρο όχι ως δημόσιο αγαθό αλλά ως κερδοσκοπικό πεδίο.

Με αυτό το σκεπτικό η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα στηρίζει την δενδροφύτευση ενώ ταυτόχρονα προβάλλει την αντίστασή της στο μοντέλο ζωής και πόλης που προσπαθούν να προωθήσουν οι εμπνευστές και εντολοδόχοι της ανάπτυξης που λυμαίνεται τα δημόσια αγαθά αυτού του τόπου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιασμένο ντοκιμαντέρ στα ελληνικά που έδειξε ως και ο ...Σκάι για την ΑΠΑΤΗ των εγωμανών τής "υπερθέρμανσης":
1ο μέρος: http://www.youtube.com/v/VWpq92JV2og
2ο μέρος: http://www.youtube.com/v/QwTZ8d5XjnM
3ο μέρος: http://www.youtube.com/v/pMmT32rSFCs
4ο μέρος: http://www.youtube.com/v/CzXGXB2xIJE

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση