Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Φόρος αίματος στην Κατεχάκη. Διάβαση πεζών ΤΩΡΑ! Να λυθεί η πολιορκία των Καρεωτών.


Τα γεγονότα είναι σίγουρα γνωστά (μάλιστα μόλις προχθές Τετάρτη συνέβη κι άλλο ατύχημα με θύμα μια μάλλον ηλικιωμένη γυναίκα, για το οποίο δεν έχουμε προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες). Η κατάσταση πολιορκίας των κατοίκων του Καρέα επίσης.

Ο Καρέας ανήκει διοικητικά στον δήμο Βύρωνα. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι του Καρέα αποκλείεται να περπατήσουν μέχρι το Δημαρχείο Βύρωνα που απέχει το πολύ 1000 μέτρα χωρίς να διακινδυνεύσουν σοβαρά, έως βέβαια, τη ζωή τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο λόγος;

Όχι μόνο δεν υπάρχει διάβαση πεζών που να διασχίζει την Κατεχάκη και να ενώνει τον Βύρωνα με τον Καρέα στο ύψος της διασταύρωσης, αλλά ακόμη και αν υπήρχε θα οδηγούσε στο ... πουθενά, αφού δεν υπάρχει ούτε καν υποτυπώδες πεζοδρόμιο για να περπατήσει άνθρωπος. Στον ελάχιστο χώρο που υπάρχει θα μπορούσε να περπατήσει κάποιος με ιδιαίτερα αναπτυγμένες αθλητικές ικανότητες, αν κατάφερνε βέβαια να υπερπηδήσει τα εμπόδια των διαφημιστικών πινακίδων (ποιος τις έβαλε; από ποιον πήρε την άδεια; σε ποιον ανήκουν; ποιος διαφημίζεται;) όλων των ειδών - μερικές μάλιστα είναι τοποθετημένες διαγώνια, ώστε να μην αφήνουν κανένα περιθώριο στον αθλητικό και ριψοκίνδυνο πεζό να διανοηθεί έστω ότι θα μπορούσε τελικά να φτάσει στον προορισμό του.

Οι υπάρχουσες υπόγειες διαβάσεις, πάλι, οδηγούν ουσιαστικά μόνο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Καρέα και είναι αδιάβατες τη νύχτα, αφού δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός. (Οι απογευματινές συγκεντρώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αρχίζουν να μοιάζουν με ταινία φρίκης και αγωνίας).

Τι έκανε μέχρι σήμερα ο δήμος; Τι σκοπεύει να κάνει; Είναι οι πεζοί πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Καλά τα εγχειρήματα προβολής σχετικά με την "ασφαλή και οικολογική οδήγηση". Με την ασφαλή πεζοπορία τι γίνεται;

ΖΗΤΑΜΕ:
  • Να λυθεί η πολιορκία - και μάλιστα αμέσως.

  • Οι κάτοικοι να μπορούν να έρχονται και να φεύγουν πεζοί από τον Καρέα με ασφάλεια, μέρα και νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση