Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Νέα από τη συνάντηση φορέων και κατοίκων για το μέλλον του "Αστικού Κέντρου Καρέα"

Την προηγούμενη Τετάρτη, 19/11, πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων και κατοίκων του Καρέα στο ΚΕ.Φ.Ο Καρέα σε σχέση με τις δράσεις και το μέλλον του. Η συνάντηση αυτή ήταν σίγουρα επιβεβλημένη αφού στη δύσκολη εποχή που ζούμε τέτοιοι κοινωνικοί και πολιτιστικοί χώροι μοιάζουν με "οάσεις" στην έρημο της απομόνωσης και της εξατομίκευσης και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω υποβάθμιση και εγκατάλειψή τους.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το "Αστικό Κέντρο Καρέα" (θα επιμείνουμε να το ονομάζουμε έτσι παρά με το επίσημο όνομά του γιατί για τους κατοίκους δεν είναι - και δεν θα πρέπει να είναι - ένα ακόμη Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, αλλά να δείχνει και να εκφράζει το "πρόσωπο" της κοινωνικής συνεύρεσης και δράσης, το "πρόσωπο" της πολιτιστικής δημιουργίας και, σε τελική ανάλυση, της ίδιας της κοινωνικής και πολιτικής φύσης του ανθρώπου) και κυρίως τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη χώρων καθώς και από την ελλιπή ενημέρωση των κατοίκων για τις δράσεις που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, θα έλεγε κανείς ότι ένας νέος αέρας έπνεε για το μέλλον του "Αστικού", πιο αισιόδοξος, πιο αποφασιστικός και πιο δραστήριος.

Το γενικό συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από τη συζήτηση είναι ότι το "Αστικό Κέντρο" μπορεί να μεταμορφωθεί σε πυρήνα ζωής για όλους τους κατοίκους του Καρέα και του Βύρωνα.

Και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, παρά τις αντικειμενικές ή άλλες δυσκολίες, αν ανοίξει πραγματικά τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία.

Αν μέσα σε αυτό το χώρο στεγαστούν ιδέες, δράσεις, σκέψεις, οράματα και δημιουργίες ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Αν η γραφειοκρατία παραχωρήσει τη θέση της στην ουσία, τη φαντασία, τη θέληση και την ευελιξία.

Αν οι φορείς και τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη διαχείρισή του δείχνουν να κατανοούν στην πράξη ότι το "Αστικό" δεν είναι απλώς ένα κτήριο ή κάποιος φορέας αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, που ενώ δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε όλους και υπάρχει για όλους.


Αναμένοντας και παλεύοντας για τα καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση