Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ευχαριστούμε!

(ωφέλιμα και αισιόδοξα συμπεράσματα ύστερα και από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα της Παρασκευής)

Το έγκλημα στον Υμηττό και ολόκληρη την Αττική, η επίθεση στη ζωή μας, βρίσκει πολλούς και διάφορους αυτουργούς και συμμάχους. Κάθε μέρα που περνά ένας-ένας μας δείχνει το πρόσωπό του. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, παραγοντίσκοι, θεσμικοί και «ειδήμονες», κυβερνητικοί και αυτοδιοικητικοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και βεβαίως έχουν φορτωθεί και με τις ανάλογες ευθύνες. Δικό τους θέμα.

Όλοι αυτοί, άλλοι ξεκάθαρα και χωρίς αιδώ, άλλοι κρυπτόμενοι πίσω από «προτάσεις» και καταφανώς μπερδεμένοι ως προς την πολιτική τους υπόσταση, άλλοι αδιάφοροι και ανόητοι, αποφάσισαν με ποιους θα πάνε και ποιους θ’ αφήσουν. Αποφάσισαν τον ιστορικό δρόμο που θέλουν να τραβήξουν. Καλά έκαναν.

Αποφάσισαν να υποβαθμίσουν τις γειτονιές μας. Αποφάσισαν να μας εγκλωβίσουν σε μια πόλη τέρας. Αποφάσισαν να μας εξαπατήσουν. Αποφάσισαν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας «βάλουν στη θέση μας». Αποφάσισαν να καταστείλουν τη δυναμική μας αντίσταση και να μας βάλουν στο περιθώριο ως μηδενιστές ή και ανίδεους. Αποφάσισαν ότι δεν έχουμε προτάσεις. Το κυριότερο, αποφάσισαν χωρίς να το θέλουν αλλά αναπόφευκτα, να μας δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και ρόλο και να μας αφήσουν ελεύθερο το πεδίο δράσης και αντίστασης μέχρι την τελική νίκη: την ματαίωση των σχεδίων τους.

Αφήνουν επιτέλους την υπόθεση στα χέρια αυτών που πραγματικά γνωρίζουν το συμφέρον τους. Σε αυτούς για τους οποίους βαυκαλίζονται να νομίζουν όλοι αυτοί ότι αποφασίζουν. Σε αυτούς που αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια ότι είναι οι μόνοι που θέλουν και μπορούν να υπερασπίσουν τη ζωή τους, τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής στην πόλη. Στους κατοίκους κάθε γειτονιάς και δήμου.

Η περίοδος εκχώρησης τελείωσε. Τους ευχαριστούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση