Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Τα ψευδεπίγραφα της "Προστασίας" και τα οράματα της "Ανάπτυξης"

Κατασκηνώσεις δίπλα στα καμένα της Πάρνηθας, τροποποιήσεις Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν στην προστασία των δασών, ίδρυση Φορέων Διαχείρισης, Βιομηχανικά Πάρκα (!) μέσα στον Δρυμό της Πάρνηθας!

Εκεί που τελειώνει η λογική και αρχίζει η κοροϊδία. Όταν η "ανάπτυξη" γίνεται αδίστακτη.


Αντιγράφουμε αυτούσιο το κείμενο της Διαρκούς Κίνησης για την υπεράσπιση των δασών και αλσών του Χαϊδαρίου με τη σημείωση ότι το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα, όπως μας ενημερώνουν από το Χαϊδάρι:

Στα καμένα της Πάρνηθας θέλουν να χτίσουν κατασκηνώσεις και βιομηχανικό πάρκο!

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά προβλέπεται η δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων στις μη δασικές εκτάσεις (Ζώνη Ε6) και δίπλα στις καμένες της Πάρνηθας! Με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που κατατέθηκε ήδη προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τροποποιείται άλλο του περασμένου έτους για τον καθορισμό προστασίας της Πάρνηθας.

Επιπλέον, το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει τη δημιουργία, εντός των χώρων όπου επρόκειτο να κατασκευαστούν οι κατασκηνώσεις, εστιατορίων, λουτρών, ιατρείων, υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, κτιρίων διοίκησης, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, κ.ά.

Ακόμη, με άλλη διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος ιδρύεται «Φορέας Διαχείρισης Κτήματος Τατοΐου» (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου). Ο νέος φορέας θα αναλάβει τη διαχείριση του πρώην βασιλικού κτήματος και συγκεκριμένα την προστασία και συντήρησή του. Μέσα στο βασιλικό κτήμα θα κατασκευαστεί εστιατόριο, αναψυκτήριο, ιππικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.λπ. Τα έσοδα του νεοσύστατου φορέα θα προέρχονται από τις εκδηλώσεις και τους επισκέπτες.

Επίσης εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Με την ονομασία "Βιομηχανικό Πάρκο - Τεχνόπολη Ακρόπολη", θα καταλαμβάνει έκταση 500 στρεμμάτων στα Κιούρκα και θα φιλοξενεί βιομηχανικές μονάδες και επιχειρηματικές δραστηριότητες.Σημειώνεται ότι πριν από δυο χρόνια το 5ο Τμήμα του ΣτΕ είχε απορρίψει την εγκατάσταση του Πάρκου, καθώς η εν λόγω περιοχή αποτελεί το όριο σύνδεσης της Πάρνηθας με τον ορεινό όγκο της Πεντέλης.

http://xaidari.blogspot.com/2008/09/blog-post_09.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συναγωνιστές ευχαριστούμε που αναρτήσατε αυτό το σημαντικό κείμενο. Για αποφυγή παρεξηγήσεων όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σας αναφέρουμε ότι το κείμενο δεν είναι δικό μας. Η πηγή του είναι η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Διαρκής Κίνηση για την Υπεράσπιση των Αλσών και Δασών του Χαϊδαρίου.
xaidari.blogspot.com

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση