Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Επιτροπής Κατοίκων Βύρωνα για τις οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο Σακέτα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ενάντια στους Νέους Αυτοκινητόδρομους και στο Προεδρικό Διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα κάτοικοι της περιοχής διαπιστώσαμε ότι στον χώρο του στρατοπέδου της Αερονομίας στην περιοχή Σακέτα στον Υμηττό, διενεργούνται εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες.

Γνωρίζουμε ότι το στρατόπεδο είναι χωροθετημένο στην Β’ Ζώνη Προστασίας του βουνού, όπου σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του 1978, επιτρέπεται μόνο η ανέγερση αναψυκτηρίων και κτιρίων που στεγάζουν κοινωφελή ιδρύματα.
Επειδή είναι επιτακτική η προστασία του βουνού, που πλήττεται ανεπανόρθωτα από τις πυρκαγιές και την ανεξέλεγκτη επέκταση δημόσιων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων, αποφασίσαμε να διερευνήσουμε το θέμα.

Τη Δευτέρα, 15/06/09, μέλη των Επιτροπών Κατοίκων Βύρωνα και Καισαριανής επισκεφτήκαμε το διοικητή του Στρατοπέδου, κο Χαράλαμπο Τουράτζωφ και ζητήσαμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Διοικητής, αφού μας διαβεβαίωσε για τα φιλοπεριβαλλοντικά του αισθήματα, μας είπε δεν γνώριζε ούτε τον αριθμό αδείας των τριών οικοδομών, ούτε τα τετραγωνικά μέτρα που χτίζονται στην αυλή του στρατοπέδου, ούτε την χρήση για την οποία προορίζονται, παρά μόνο ότι προορίζονται γενικά για ανάγκες διοικητικής μέριμνας.

Επίσης, δεν μας έδωσε το όνομα του εργολάβου, επέμενε ότι για αυτές τις κατασκευές δεν κόπηκε ούτε ένα δέντρο και ότι στον χώρο αυτό ήταν προηγουμένως υπόστεγο για χώρους στάθμευσης και κάποια γραφεία.

Επέμενε όμως ότι όλες οι εργασίες που εκτελούνται εκεί είναι πέρα για πέρα νόμιμες, καθώς, αυτή την ενημέρωση έχει από την υπηρεσία του.

Μετά από όλα αυτά καταγγέλλουμε την Πολεμική Αεροπορία και το ΥΠΕΘΑ ότι καταπατούν το νόμο και αποκρύπτουν τα στοιχεία από τους πολίτες και αναρωτιόμαστε:

- Ποια είναι η θέση και οι ενέργειες του ΣΠΑΥ για το θέμα;
- Τι κάνει ο Δήμος Βύρωνα για την υλοποίηση του πρόσφατου ομόφωνου ψηφίσματός του, που πάρθηκε με απαίτηση των κατοίκων, και απαιτεί την απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων από το βουνό;

- Ποια είναι η θέση του Δασαρχείου για το θέμα και πότε θα παρέμβει;

Εμείς ζητάμε:

α) Την απομάκρυνση των στρατοπέδων του Σακέτα και όπως εξυπακούεται τον τερματισμό της περαιτέρω οικοδόμησής τους για οποιοδήποτε λόγο.

β) Να κηρυχτεί όλος ο Υμηττός μία ζώνη απόλυτης προστασίας και συνεπώς καμία οικοδόμηση μέσα στο βουνό. Απαγόρευση από την οποία δεν θα εξαιρείται κανείς, ούτε ο Στρατός.

Τηλ. επικοινωνίας : 6977680560, 6973 848654, 6972414920
Για περισσότερες πληροφορίες για τον Υμηττό και τις Επιτροπές Κατοίκων:
http://protovoulia-agona.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Το νερό που πίνουμε!
Σειρά έχουν οι φυλακές. Θυμηθείτε το.
Powered By Blogger

Αναγνώστες

Βlog ελεύθερο από διαφημίσεις

Κοινοποίηση